BEL 088-7325901

Damwanden prijzen

Damwanden prijzen – Het plaatsen van een damwand is bepalend voor de duurzaamheid van een damwand. Je wilt natuurlijk dat de damwand zo lang mogelijk me gaat. Precisie en vakmanschap zijn belangrijke factoren hier in. Waterfrontbrigade zorgt voor de beste kwaliteit in het plaatsen van damwanden. We plaatsen de damwand in 1 keer goed zo dat u later niet met onverwachte kosten komt te zitten.

Verschillende prijzen voor damwanden

Damwanden kunnen uit verschillende materialen bestaan:

  • hout
  • staal
  • beton
  • kunststof

Wat voor een materiaal de klant kiest wordt bepaald door de functionele, en financiële overwegingen.

Damwanden prijzen

Houten damwanden

Hout is een bewuste en duurzame keuze. Hout kan goed vervangen worden wanneer het versleten is, maar bewerking in hout is ook eenvoudig te doen.

Stalen damwanden

Staal is sterker dan hout en kunststof. Grotere damwanden worden dan ook vaak van staal gemaakt omdat die meer grond en water tegen kunnen houden.  Bij staal wordt gebruik gemaakt van speciale damwandprofielen zodat de vervorming van het staal beperkt blijft na verloop van tijd.

Kunststof damwanden

Kunststof heeft het voordeel dat het minder snel rot omdat het niet aangetast wordt door knaagdieren of bacteriën. Kunststof is licht vergeleken met hout, staal of beton en is dus makkelijk en snel te plaatsen.

Betonnen damwanden

Beton is het sterkste materiaal wat gebruikt wordt voor de bouw van damwanden en zorgt voor een sterke fundering. Betonnen damwanden kunnen ook goed tegen de hoge druk van grond en water. Betonnen damwanden roesten niet en zijn bestendig tegen bacteriën.

SEALTAQ RF

Voor de definitieve constructies gebruiken wij een uniek plastisch coating- en afdichtingsmateriaal dat 100% duurzaam en milieuvriendelijk is. Het materiaal zet uit in het water en zorgt voor een lucht- en waterdichte afsluiting. Het is tevens gasdicht en bestand tegen veel chemische stoffen en hitte. Het is de meest betrouwbare oplossing om problemen met water, corrosie en isolatie het hoofd te bieden.