BEL 088-7325901

Informatie Damwand 

Een damwand is een constructie die het water en het land van elkaar scheidt en zorgt voor een goede bescherming van het land. De wand bestaat uit los materiaal zoals planken of kunststof die door middel van schroeven of waterdichte messing met elkaar verbonden zijn. Een damwand wordt in de grond gezet door heien, drukken of trillen. Wanneer het gaat om een iets lossere wand wordt er gesproken van een palissade.

Breuken in een damwand

Gaten kunnen ontstaan in de wand die op hun beurt weer worden veroorzaakt door de invloed van stromend water, zonlicht en de wind. Al die elementen veroorzaken verrottingsverschijnselen op de zwakke punten van de houten planken, waardoor de planken de stevigheid kunnen verliezen en water achter de planken kan komen. Water achter een damwand kan de grond er achter laten instorten wat voor grote kosten en schade zorgt. De planken kunnen verder in goede staat zijn, maar soms kunnen enkele groefverbindingen die de planken aan elkaar houden kapot zijn. Dat is overigens in de meeste situaties het geval.

Uw walbeschoeiing laten repareren? Kies nu voor Waterfrontbrigade en profiteer van speciale prijzen.

Toepassingen van damwanden

Damwanden worden in vele waterbouwkundige toepassingen gebruikt, zoals :

  • Damwand reparatiekademuur langs een haven
  • oeverbescherming langs water bijvoorbeeld een kanaal
  • onderdeel van een dijk of andere waterkering
  • wand(en) van een bouwput of bouwkuip
  • wanden van een boorkuip doorpersing ten behoeve van schild, raket of avegaarboring
  • gesloten boring bijvoorbeeld voor een gasleiding, riool of waterleiding onder een weg, spoor of water.
  • middel om bodemvervuiling te immobiliseren.
  • bij een tijdelijke toepassing van een damwand, bijvoorbeeld bij een bouwput, wordt deze na voltooiing van het werk weer verwijderd. In andere gevallen is de damwand een permanent onderdeel

Service

Wij zijn staan 24/7 voor u klaar. Met meer dan 1800 Inspecteurs garanderen wij de beste hulp die u nodig heeft. Wij zijn wereldwijd inzetbaar. Wij staan dag en nacht paraat. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd zetten wij op korte termijn duikteams in. Al deze onderwater-inspecteurs en reparateurs zijn gekwalificeerd en werken volgens onze hoge kwaliteitsnormen.